SI | HR

Koliko so vredne izgubljene priložnosti?

To je vprašanje, s katerim se le redko ukvarjamo. Vse prepogosto smo zadovoljni s tem kar imamo. Vzemimo na primer hotel, ki ima 40 sob. Povprečna zasedenost je 70 %, to pa pomeni, da 30 % sob ni prodanih.

Izguba prihodka!

Vzemimo, da je povprečna cena, ki jo hotel doseže na sobo samo 50 €. Izračun pokaže, da je ta hotel v celem letu izgubil 219.000 € prihodka. Ob predpostavki, da ima hotel približno 25 % stroškov v prodajni ceni sobe, bi to pomenilo, da je na letni ravni izgubil 164.250 € dobička, ker ni izkoristil vseh možnosti za prodajo.

Enako bi na primer lahko izračunali za odvetnika. Vzemimo, da odvetnik dela 8 ur na dan, 200 dni v letu. Če mu vsak dan ne uspe prodati samo ene ure svojega delovnega časa, je na letni ravni praktično izgubil 10.000 €. To vrednost bi lahko porabil za plačilo čiščenje poslovnih prostorov, obrtniška dela, poslovna kosila, vzdrževanje voznega parka, oddih in še kaj.

Kolikšna je vaša letna izguba?

Vsako podjetje mora najprej izračunati koliko na leto izgublja, ker ne uspe prodati starih zalog, izterjati zapadlih terjatev, prodati vseh proizvodnih kapacitet ali delovnega časa in potem poiskati vse možnosti, da izkoristi svoj potencial v celoti. Trgovalni sistem Solido je pri tem v veliko pomoč.

Skupaj poiščimo rešitev za izboljšanje vaše situacije.