SI | HR

Kako deluje?

Bistvo trgovalnega sistema za nedenarno trgovanje je v evidentiranju plačilnih transakcij. Za ta namen uporabljamo sredstvo, ki mu rečemo tudi vzporedna valuta. Vrednost transakcij se beleži v menjalnih evrih, ki so sicer enakovredni običajnim evrom, jih pa ni mogoče šteti za plačilno sredstvo, saj je z njimi mogoče plačevati le znotraj trgovalnega sistema. V našem trgovalnem sistemu menjalne evre imenujem Solido evri.

Vsak član trgovalnega sistema Solido lahko razpolaga z določenim številom Solido evrov, ki jih je pridobil pri preteklih prodajah ali mu je bilo odobreno negativno stanje. Solido evre lahko v okviru  evidentiranega stanja uporabi za nakup storitev in blaga, ki so v ponudbi trgovalnega sistema Solido. Zaradi navedenega je članom trgovalnega sistema Solido omogočeno trgovanje med vsemi člani.

Kako to deluje v praksi?

Na spletni strani trgovalnega sistema Solido je predstavljena aktualna ponudba. Za nakup praktično ne rabite denarja, vaš edini strošek v denarju je letna članarina in provizija, ki jo plačate ob nakupu. Potrebujete pa Solido evre, ki jih lahko pridobite na naslednje načine:
  • s prodajo proizvodov ali storitev iz vašega prodajnega asortimenta ali
  • z odobritvijo negativnega stanja.
Posamezne rešitve so odvisne od trenutne ponudbe in povpraševanja.